Bröllop

Arrangera vigsel, middag och fest i en storslagen miljö

Bröllop i Skara Stadshotell

Vi på Skara Stadshotell har en lång historia av olika slags fester och evenemang i våra lokaler. I vår nyrenoverade festvåning kan ni spendera dagen i en romantisk miljö med fantastiska stuckaturer, högt i tak, kristallkronor, fiskbensparkett och gamla målningar och pelare. Festvåningen består av en stor salong med plats för 200 gäster, och fyra mindre salar som passar utmärkt för dansgolv, dressing room och annat ni önskar. Vi har också en härlig balkong med utsikt över Skara Domkyrka och parken — perfekt för en brudskål.

Vi skräddarsyr efter era önskemål

När ni hyr fesvåningen för ert bröllop ingår porslin, bord, stolar, vita linnedukar och servetter, levande ljus och enkel ljudanläggning. Kockarna kan göra mat enligt era önskemål och skapa en fantastisk middag där råvarorna är närproducerade, säsongsanpassade och av högsta slag. Vår sommelier kan matcha dryck med menyn som tillsammans skapar en matupplevelse ni sent kommer glömma. Vi erbjuder fina kvalitetsvin, lokal hantverksöl och alkoholfria dryckesalternativ. Efter middagen kan vi sätta upp barservering och vill ni ha enklare bröllopstårta kan vi lösa det också.

Närhet till Skara Domkyrka

Vill ni ha en intim och fin vigsel kan vi ordna det i våra lokaler. Vill ni hellre vara i fantastiska Skara Domkyrka så ligger den endast 50 meter från hotellet. Från kyrkan går en grönskande allé som ni kan vandra tillsammans med gästerna till hotellet. Med sin strategiska placering behöver ni aldrig fundera på transport utan kan ha både vigsel, middag och fest på ett och samma ställe.

Tips och råd

På hotellet finner ni en enkel ljudanläggning som ingår i lokalhyran. Den passar bra för att hålla tal eller spela upp musik. Vill ni ha liveband eller DJ så föreslår vi dock att ni kompletterar med eget ljudsystem. Vi har inga egna fotografer, musiker, florister eller vigselförrättare. Dock kan vi självklart komma med tips och råd om ni önskar det. Kontakta oss så hjälper vi er.

Skicka bokningsförfrågan

Hör av dig till oss så skickar vi ut förslag som vi kan utgå från. Ni får också mer än gärna komma förbi hotellet och få en känsla av lokalerna och miljöerna.

Bröllop på några av våra andra hotell

Du vet väl att vi har många andra fina hotell? På Gyllene Uttern i Gränna kan ni gifta er omgiven av fantastisk natur med utsikt över magiska Vättern och Visingsö, och på Skara Konsthotell kan ni avge era löften mitt bland konst av Sveriges främst konstnärer. Eller varför inte säga ja på Gysinge Herrgård alldeles intill Dalälven. Hör av dig till brollop@julahotell.se så hjälper vi dig.