Mat från Skaraborg

Lokalproducerad och vällagad mat

Välkommen till bords!

Middag med vänner, mysig långfrukost eller vegansk lunch? Hos oss hittar du vällagad och lokal mat för alla tillfällen — jobblunch som finmiddag. Till oss är du alltid välkommen vare sig du är sugen på hamburgare efter fotbollsmatchen eller en 8-rätters middag med svärföräldrarna.

Frukost

måndag – fredag 06.30 – 09.30
lördag – söndag 07.00 – 10.00

Lunch

måndag – fredag 11.30 – 14.00

Helglunch

lördag 12.00 – 15.00
söndag stängt

Middag

måndag – lördag 17.00 – 22.00
söndag stängt

Vår matfilosofi

På Skara Stadshotell vill vi jobba lokalt, nära och efter säsong. Eftersom vi ligger i Västra Götaland som är ett fantastisk matdistrikt vill vi utnyttja de resurser vi har runt omkring oss. Här finns trevliga gårdar, bönder, mejerier och mikrobryggerier som vi samarbetar med. På hotellet vill vi jobba med svenska närproducerade råvaror från Skaraborg och vår målbild är att om några år vara nästan helt lokala. Vi kommer också arbeta mycket med nordiska metoder som innebär allt från rökning och saltning till rimning och mjölksyrning.

Några ord från vår köksmästare
Ole Aamdal

Till Skara Stadshotell är alla välkomna – affärsresenärer, tjejgänget, fotbollslaget, bröllopsgäster, livsnjutarna och alla andra. Här vill vi erbjuda mat för alla olika människor och sammanhang. I vårt kök jobbar både före detta Michelinkockar och personer som knappt jobbat inom restaurangbranschen. Det är viktigt för mig att hitta ett dynamiskt team som älskar att laga mat och skapa en stämning som är öppen och respektfull. På hotellet har vi både en finare matsal, en bar och ett mysigt café som serverar mat alla dygnets timmar. Det innebär att du kan få allt från en 8-rätters avsmakningsmeny med tillhörande dryckesmeny till en Club Sandwich eller poké bowl på ett och samma ställe. Min ambition är att maten ska spegla den lilla bygd vi bor i och rikta sig till alla som befinner sig här.

Varmt välkommen!

Frukost

I vår frukostbuffé hittar du lokalproducerade råvaror med hög kvalitet. Våra ägg kommer från en gård i närheten och vårt kaffe är från ett rosteri i Skaraborg.

Lunch

Dagens lunch serveras varje dag. Här finns dagens fisk och kött, veckans sallad och ett veganskt alternativ.

Middag

Vill du njuta av en god matupplevelse gjord på lokala råvaror? Vi serverar allt från smårätter och mellanrätter till desserter.

Just nu på
Skara Stadshotell

Vi har alltid spännande och roliga aktiviteter på schemat! Här kan du läsa om vad som händer på hotellet.

Varmt välkomna för att fira in alla hjärtans dag med dina nära och kära. Hos oss finner du en special-meny (klicka på bilden för att komma till menyn)

Förfest mello med dj

17 februari | 18:00 - 18 februari | 00:00

Mello-förfest på Skara Konsthotell

Ett år har nu snart passerat sen vi öppnade dörrarna på Skara Stadthotell - detta vill vi såklart fira tillsammans med er!

Café

Cafét Fröken Ljung!
Här hittar du allt från kaffe och smörgåsar till bakelser och bullar.

Konst

Runt om i hotellet hänger fantastisk konst av den begåvade och folkkäre konstnären Lars Lerin.

Fest

Behöver du en lokal för ditt evenemang? Boka vår nyrenoverade festvåning.

Café

Vårt fina Café Fröken Ljung finns hos oss på Stadshotellet. Här hittar du allt från kaffe och smörgåsar till bakelser och bullar.

Restaurang Julia

Vi har döpt vår restaurang till Julia. Namnet är en kvinnlig version av Julius som härstammar från romerska Gulius och härleds till grekiskan Ioulo och Demter som betyder ”Moder Jord”. Med säsongens råvaror och de nära samspelet med lokala leverantörer skapar vi det bästa från moder jord. Namnet är även en flört med ursprunget av Jula som startade sin framgångssaga på gården Jultorp i slutet av 1970-talet.

Fröken Ljungs Cafe

Vårt fina café på Stadshotellet har öppet 24/7. Här hittar du allt från kaffe och smörgåsar till bakelser och bullar.