Mat från Skaraborg

Lokalproducerad och vällagad mat

Välkommen till bords!

Middag med vänner, mysig långfrukost eller helt enkelt lunch? Hos oss hittar du vällagad och lokal mat för alla tillfällen — jobblunch som finmiddag. Till oss är du alltid välkommen!

Frukost

måndag – fredag 06.30 – 09.30

lördag – söndag 07.00 – 10.00

Lunch

måndag – fredag 11.30 – 14.00

Middag

måndag – lördag 17.00 – 22.00

Frukost

I vår frukostbuffé hittar du lokalproducerade råvaror med hög kvalitet. Våra ägg kommer från en gård i närheten och vårt kaffe är från ett rosteri i Skaraborg.

Lunch

Dagens lunch serveras måndag till fredag. Välj mellan dagens fisk, dagens kött och veckans vegetariska.

Middag

Välkommen för att uppleva unika kombinationer, texturer och smaker som tar dig direkt till Italien- både på tallrik och i glaset. Vi serverar allt från rätter perfekta att dela på till desserter.

Restaurang Julia

Vi har döpt vår restaurang till Julia. Namnet är en kvinnlig version av Julius som härstammar från romerska Gulius och härleds till grekiskan Ioulo och Demter som betyder ”Moder Jord”. Med säsongens råvaror och de nära samspelet med lokala leverantörer skapar vi det bästa från moder jord. Namnet är även en flört med ursprunget av Jula som startade sin framgångssaga på gården Jultorp i slutet av 1970-talet.

Sätt guldkant i din vardag och besök vår restaurang

Utforska våra lockande restaurangerbjudanden och smaka på höstens läckerheter hos oss på hotellet!

Uteservering & erbjudanden

Upplev våra härliga erbjudanden och happenings hela sommaren. Anslut till vår uteservering och njut tillsammans med oss.

Ord från Julia

TRADITION, KVALITÉ & RÅVAROR SOM DU KÄNNER IGEN
Vi vill, om så bara för en stund, ta dina sinnen med till en vingård i Piemonte, en familjeägd restaurang på Amalfikusten eller en klassisk bistro mitt i Neapel. Eller, så är just Restaurang Julia, på Skara Stadshotell precis där du vill vara. Romantiska middagar för två eller en afterwork med kollegorna. Familjemiddag med hela släkten eller för dig som bara vill ha en stund för dig själv.

Varmt välkommen till Skaras vardagsrum!

Några ord från vår köksmästare

Till Skara Stadshotell är alla välkomna – affärsresenärer, tjejgänget, fotbollslaget, bröllopsgäster, livsnjutarna och alla andra. Här vill vi erbjuda mat för alla olika människor och sammanhang. Det är viktigt för mig att hitta ett dynamiskt team som älskar att laga mat och skapa en stämning som är öppen och respektfull. På hotellet har vi både en finare matsal, en bar och ett mysigt café som serverar mat alla dygnets timmar. Min ambition är att maten ska spegla den lilla bygd vi bor i och rikta sig till alla som befinner sig här.

Varmt välkommen!

Café

Cafét Fröken Ljung!
Här hittar du allt från kaffe och smörgåsar till bakelser och bullar.

Konst

Runt om i hotellet hänger fantastisk konst av den begåvade och folkkäre konstnären Lars Lerin.

Fest

Behöver du en lokal för ditt evenemang? Boka vår nyrenoverade festvåning.

Fröken Ljungs Cafe

Vårt fina café på Stadshotellet har öppet 24/7. Här hittar du allt från kaffe och smörgåsar till bakelser och bullar.